Lägg därefter saffranet i rommen eller vattnet och rör om. Sila sedan av vattnet. Tryck irussinen. 113-14 dl vetemjöl + lite mjöl tillutbakning. 11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. Låt stå 30 minuter. 1Skär smöret itärningar. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskinmed degkrok. 1Tillsätt resten av sockret, salt och mjöl. Arbeta degen 15 minuterimaskin eller 20 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 60 minuter. 1Lägg russinenilite vatten ca 30 minuter. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. 1Pensla bullarna meduppvispat ägg. Grädda mitti ugnen 8–10 minuter. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Du kanske också gillarMjukpepparkakamed skumtomtefluff. Den julinspirationen jag fick tog jag medmig hem och det resulterade i en mjuk kaka som passade utmärkt tillsöndagsfikat
Kommentarer
susanne-205
Bakade en sån här. Sen var god. Lingonen gifte sig så bra med glasyrrn.Jag bakar nog en till jul också.
Logga in eller Registrera för att kommentera.