EN KAKA. 3 dl mandelmjöl4 ägg100 g smör½ dl vispgräddeca 75 g sukrin eller sötströca 3 tsk (eller efter smak) santa maria pepparkakskrydda2 tsk bakpulvervaniljpulver eller några droppar stevia vaniljLite kokosflingor till formen
Ett svindlande gott & sockerfritt recept lagom till påsk - mjuk kola / karamell. Receptet påminner om mina nyttiga knäck, men blir här istället en mjuk variant med lite andra ingredienser
Att ha en allergi eller intolerans mot vissa livsmedel kan vara knepigt. På senaste år har det kommit fler och fler alternativ i butikerna och det märks att efterfrågan är stor
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
Rör ihop ägg och socker - INTE med elvisp. DOCK gräddade jag kakan i 45 minuter (ist för 20-25) eftersom den var så hög. Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen i 175 grader, 20-45 minuter - beroende på formens storlek
Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas1-års kalas. Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan
Bland annat denna Mjuka pepparkaka kommer det att bjudas på till glöggen. 2-3 msk pepparkakskrydda. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min. 2-3 msk pepparkakskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.