Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. för er som följt mig ett tag vet att jag gärna prövar nya recept på kladdkakor eftersom jag inte tror på den perfekta kladdkakan
Förra helgen var jag bjuden på kalas hos min systerson och hans fina familj. Kladdkakans dag. Det är inte ofta jag delar med mig av recept som inte är mina egna
Kladdkaka. Häll smeten jämnt i form och grädda i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Sätt ugnen på 200 grader och smöra och strö kokos (mjöl eller ströbröd går också bra) i formen
Det är nog den godaste kladdkaka jag ätit någonsin. Ugn 175 ca 25 min 6-8 bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, jag hade den inne nästan exakt 25 min. 25 min
Alla såser är fermenterade, kravmärkta och innehåller ett minimum av ingredienser. För den medvetna och kräsna är dessa såser mer eller mindre ett måste på tacokvällen
I torsdags var det ju ”kladdkakans dag” och det firade vi såklart med en god och kladdig kladdkaka. Vispa smör och socker med elvisp i ca 4-5 min. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 min
Min kära Markus bakade äppelpaj med vaniljsås gjord på våra egna äpplen från trädgården. Denna kladdkaka blev mumsigt kladdig och dessutom är den helt glutenfri för oss som inte tål mjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.