Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Recept på sylt hittar du här –>. ) Bilden är gammal, och troligtvis den fulaste matbilden so far på min blogg, och den skarpsynte ser att den tagits innan jag satte igång med plastbantning av köket
Min mamma brukar göra dom till mig när jag fyller år (förlåt men Mariannes var ett strå vassare. Dom här kakorna bjöd alltid min fina faster Marianne på så det var alltid extra lyxigt
Tillsätt skinkan och låt den få en aning färg. Vispa ihop crème fraiche och mjölk, häll det över skinkan och tillsätt kalvfond, senapspulver, gröna ärter och smaka av med salt och peppar
Oil pulling – oljerensning. Förutom sina renande och läkande egenskaper innehåller även Chlorella massor av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Man kan i princip använda vilka grönsaker man än föredrar, eller slänga i vad man än har i kylen
En tårta som mina arbetskamrater fick smaka på. Det är ljusa bottnar fyllda med en jordgubbskompott och en vaniljcreme, spacklad med grädde och täckt med marsipan
När jag gör "asiatiska" marinader (som den till köttet), så följer jag aldrig något recept, utan blandar mer eller mindre ner allt som känns asiatiskt i mitt skafferi
Min syn på mat har verkligen förändras de senasteåren. Jag minns det så väl. Visst har jag alltid tänkt på vad jag stoppar i mig, men de senaste två åren har jag insett hur mycket maten vi stoppar i oss påverkar oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.