This post "Rönnbär frånmin "vilda" trädgård" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #rönnbär #forestgarden #permaculture #foodforfree #rowan #superfood
Jag valde att låta smeten stå framme över natten och dagen efter så spritsade jag ut dem på bakplåtspapper (istället för att rulla kulor och doppa i kakao)- annars kan man följa receptet och göra kulor
se är min nya leverantör på skaldjur. …havsfarmen. Riktigt bra. Vi=mitt företag F1 Text & Dekor AB fick äran att stripa deras bil samt att göra deras hemsida
Själv har jag nu en gång för alla bejakat min nördighet (och vunnit en helt ny nivå av skräck och oro frånmin familj) eftersom jag nu samlar på kaffesump
Den bestod av tre olika råvaror - lax, pilgrimsmussla och svamp. SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2. 5 dl matolja salt peppar saft från citron 1 dl soya 1 msk sesamfrön GÖR SÅ HÄR LAX 1
Hela Sverige bakar bakade sötebröd i veckan som gick, allt från bullar i paradbaket till wienerbröd i utmaningen, själv har jag bakat kanelsnäckor idag för kommande kalas
Det gick bara bra, både att komma ur sängen (jag var ju ett proffs på att resa mig ur sängen, nyopererad, även om jag var betydligt tyngre än de föregående gångerna)
Koka ytterligare några minuter så att grytan reder sig och smaka sedan av med salt och vitpeppar. Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Ytterligare ett pittabalanserat recept från Maten frånmin by - ayurveda för din hälsa. Jag har även lagat och bloggat om recept från Janesh Vaidyas tidigare bok Maten är min medicin och de recepten hittar man samlade här
I fredags kväll var jag, David och två kollegor från gymmet på Scandic Park för att kolla på en av mina bästa vänner, Teresa Perrelli,som hade ett gig där
Detta är ett recept som jag har försökt återskapa efter mina smaklökars bästa förmåga. Stället var nog mer känt för sina cheesecakes, men det var salladen som etsade sig fast i mitt smakminne
saft från en lime. Min syn på mat har verkligen förändras de senaste åren. Lägg i bananen, spenaten, cashewnötterna (inte vattnet), saft från limen och chiafröna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.