Låt svalna lite på plåten innan du bryter loss pinnarna från varandra. Jobbar på att bli årets mamma. Men eftersom mitt jobb är att laga mat så har jag som tur är några recept att dela med mig av, trots allt
OstbrickaDå vi hade kvar ostarna från julafton hade vi tagit fram dessa, med kex. Fördela osten jämnt över brödskivorna och ringla över honung och timjan (kryddan)
Jag älskar att gå i såna här butiker och hitta nya saker att experimentera med. Från söndag till måndag, utan någon som helst ändring i kost eller träning, gick jag upp nästan 1,5 kg. Frön och kärnor (psyllium, solros, sesam, pumpa, lin), fiber (från sockerbetor och ärtoer, Fiber-Fin resistent majsstärkelse), heläggspulver, ärtprotein, sötningsmedel Sukrin (Erytirol), bakpulver (E450, E500), mineralsalt (natriumklorid och kaliumklorid). Du får i dig 58 kcal och 1g kolhydrater per skiva och för att vara ett lågkolhydratsbröd är jag glatt överraskad. 1g kolhydrater per skiva och för att vara ett lågkolhydratsbröd är jag glatt överraskad
”Men jag använder inget avfettningsmedel, jag bara spolar av gruset” – och det är nästan värre, för då finns det inte ens ett nedbrytbart ämne som fångar upp gifterna på bilen, kopparpastan från däcken, bromsbeläggens avlagringar…det här är otroligt aggressiva, långlivade och mycket spridningsbenägna miljögifter
* rostbiff, dressad på Persefones vis, mer info nedan* sallad på hel dinkel* filodegsrullar med feta och spenat* pesto på soltorkade tomater* marinerade kikärter* blandade gröna blad (baby-leaf-mix och rucola)* melonklyftor (piel de sapo, cantaloupe och nätmelon)* stora gröna oliver* torkade svarta oliver* två olika filmjölkslimpor med smör, sveciaost och grevéostRostbiff på Persefones visDet här är ett recept ur boken "Ditt nya skafferi" av Lisa Förare Winbladh
Som jag skrev om igår, bordet var dukat i sprakande höstfärger med servetter i samma nyanser. Vitt bröd med en klick färdigköpt isahavsröra, två skivor avocado och några av benen från krabban
Hasselnötterna kan varieras med andra nötter som mandel, pecannöt eller paranöt. Ta av från värmen. 1 dl hasselnöt. 100 g mörk choklad med hög kakaohalt. 1. 1 dl hasselnöt. 100 g mörk choklad med hög kakaohalt
Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Stek köttet mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 175º och låt steka tills termometern visar 70º. Ta ut steken och låt den vila i 15 minuter. Vispa ur formen med buljongen, sila den ner i en kastrull och låt den koka 510 minuter. 1 lammstek med ben. ca 1½ kg. 1 vitlöksklyfta. 1 gul lök
Om mig. KitchenNg3. Hej. Anna Lena heter jag för er som inte redan känner mej. En frisör med egen salong,hus,3 barn och ett brinnande intresse för kost & hälsa
(jag rostade även mandel och hade över när maten serverades, rekommenderar det). Igår kväll så kom jag och tänka på en maträtt som jag gjorde ett par gånger för ca 10 år sen. Jag bjöd mina tjejkompisar på rätten och jag vet att jag även bjöd familjen på det och då bjöd jag på 3-rätters middag med temat citron som då ingick i alla rätterna. 1 purjolök. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 tsk salvia. 1 köttbuljongtärning. 1½ dl vatten. 1 msk vetemjöl. 1 apelsin. 1 purjolök smör. 1 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 tsk salvia. 1 köttbuljongtärning rivet skal och pressad saft av ½ citron. 1½ dl vatten. 1 msk vetemjöl. 1 apelsin (jag rostade även mandel och hade över när maten serverades, rekommenderar det)
Genom styckningsscheman kan man visa konsumenter vad som går att göra med de olika styckningsdetaljerna, förmedla en kunskap om djurens anatomi och en förståelse för varför somliga delar av djuret passar till vissa rätter, och andra till annat
Nuförtiden skulle vi nog dessutom tala om nordafrikanskt, sydafrikanskt eller västafrikanskt osv om de olika köken i Afrika för de skiljer sig åt beroende på geografin och lokala råvaror samt varifrån de fått influenser när det gäller det kulinariska
Putsa filén fin från senor. ) Min nyårsmat gick i ett medelhavstema med många italienska smaker. Hoppas att ni alla har haft en härlig nyårsafton och att det nya året har börjat bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.