SOYAMARINERAD LAXSASHIMI MED SESAMFRÖN, CITRONMAJONÄS OCH PICKLAD GURKA 4 pers ca 1 tim ink marinering 600 g fin lax i fyra bitar (ska ha varit fryst i minst två dagar innan du tillagar den) 1 dl japansk soya 2 msk mirin japanskt risvin 1 msk socker 1 dl blandade sesamfrön 1 skalad och fint skivad gurka 1 dl ättika 2 dl socker 3 dl vatten 1/2 fint skivad röd chili en nypa salt 2 äggulor 1 tsk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 2
Det gick bara bra, både att komma ur sängen (jag var ju ett proffs på att resa mig ur sängen, nyopererad, även om jag var betydligt tyngre än de föregående gångerna)
Jag skuttade fram om dagarna och ville dela med av detta underbara med alla. Detta för att inte förstöra näringen i maten som det gör till viss del när man hettar upp maten
Ett alltför lågt kaloriintag (vilken många som dietar ofta felaktigt har) och för mycket träning under en längre tid kommer resultera i en försämrad ämnesomsättning som kan hålla i sig upp till flera år om man inte tar tag i det och reparerar den
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg
Dela med dig av inlägget. De två små godingarna är väldigt påhittiga, men när de kommer in och äter av farmors tårta och säger att det var underbart så smälter man direkt
Skär tomat och lök i mindre bitar och rör ihop med hackad basilika. Vi ska alldeles strax i väg på dagens första match, Isak har redan åkt i väg för genomgång och uppvärmning
Häll till sist över grädden och grädda ca 20 min eller tills kakan fått fin färg i 200-225'. Skala och skiva äpplena tunt (går ypperligt med osthyveln)
Fördela de skivade äppelklyftorna i formen och pudra sedan kanel över. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.