Förutom att jag ska avsluta ett stort projekt som jag hållit på med ett tag nu och jobba min tionde heldag på raken (ja, jag börjar bli ganska mör, även om det är hemskt kul), så ska jag förbereda inför morgondagen, då Svenska dagbladet kommer hit och fotar
Men nu var det så att jag skulle göra en chokladtårta och kände att jag inte riktigt ville fylla den med vaniljkräm, sökte runt lite efter recept på en motsvarande chokladkräm men hittade inget recept som riktigt föll mig i smaken
Klicka ut smeten, med stort mellanrum mellan klickarna, på en plåt med bakplåtspapper. Blanda mandelspån, socker, smör, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull och sjuda till en tjock smet under försiktig omrörning
Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt smör och grädde. Rör till en slät kräm. Låt svalna och få bredbar konsistens i rumstemperatur, det tar några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.