Att göra hemmagjord marinadtill grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Banka gärna ut kycklingfiléer lite eller dela den i mindre bitar ( om du vill trä på spett sedan). Blanda ingredienserna tillmarinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
Marinaden i det här receptet är ganska snällt i smaken och skulle kunna hottas upp med lite chiliflagor eller några droppar ur min favoritflaska – D’Elidas (gillar du tabasco kommer du att älska denna)
Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer. Vispa ihop alla ingredienserna tillmarinaden och smaksätt med svartpeppar
Den här har en sötstark, kryddig smak utan rökighet men med hetta från min favoritsås D’Elidas. Till sommarens grillkvällar då man vill ha det lilla extra tillbehöret
Vi invigde faktiskt grillsäsongen redan för några dagar sedan, men då var vädret mindre smickrade än vad som är idag men det smakade definitivt mums med grillat och denna marinad var den jag använde till fläskfilén då
Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Du kan också använda koncentrerad fond eller buljongtärning, men då måste den spädas ut med vatten till önskad mängd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.