Skiva rabarbern och stek något mjukare i smör och kryddor i ett par minuter. Fördela smulpajen över rabarbern i pajformen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min, tills smuldegen fått lite färg
Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Knäckig rabarberpaj6-8 portioner500 g rabarber150 g smör1/2 dl sirap1 dl grädde2 dl mjöl2,5 dl havregryn1 tsk bakpulver2 dl sockerSätt ugnen på 175 grader. Grädda pajen i 25-30 min, tills ytan är lite knäckig
Hacka rabarbrestjälkarna i bitar och koka i några minuter, häll sedan över dem i en pajform. Smula allt över rabarbern och sätt in i ugnen på 175 g i ca 25 min
Vispa grädden och servera rabarberpajen med vispad grädde. Om smöret är kylskåpskallt, skär upp det och låt ligga framme 10 minuter så blir det mjukt. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i ca 25 minuter
Vi mötte upp min syster och käkade lunch och fikade med henne. Som när jag på Alla hjärtans dag gjorde rabarberpaj i kärleksfulla portionsformar och googlade på recept och hittade ett som "råkade" vara LCHF
Låt fantasin flöda… jag gillar när smeten blir riktigt knäckig, så jag brukar slå på grillfunktionen de 4-5 minutrarns sv gräddningen. Grädda i mitten i ugnen mellan 40-50 minuter, tills den fått fin färg
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Recept på rabarberpaj finns det närmre en miljon känns det som. En annan favorit är rabarberpaj med jordgubbar och lite vit choklad täckt av ett knäckigt täcke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.