Servera som side-dish eller låt kallna och mixa till en underbar tomatsås. Grädda i ugn 60 min. Höj sedan temperaturen till 215 grader och grädda ytterligare 15-20 min. 60 min Höj sedan temperaturen till 215 grader och grädda ytterligare. 15-20 min
Forma lite större köttbullar med hjälp av lite vatten i handflatorna, då klibbar det mindre. Servera dessa underbara italienska köttbullar till spaghetti, massa riven parmesan samt lite färsk basilika
Mina favorit-pastasorter som jag serverar såsen till är rårispasta och kikärtspasta. En smidig och snabb tomatsås som passar till zucchinipasta, raw lasagne och andra rawfoodrätter – eller så klart också till kokt, varm pasta
De italienska köttbullarna. Tomatsås. lägg i tomatsåsen. kalvfond , 3 dl vatten , 2 msk balsamvinäger o salt o Peppar, koka i minst 30 min. 2 msk balsamvinäger o salt o Peppar, koka i minst
Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min. Blanda om och låt svälla 2 min. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
Tomatsås. Forma smeten till köttbullar och lägg dem i tomatsåsen. Låt sjuda i ca 5 minuter. Koka upp tomater, vatten, paprika i bitar, sköljd och skivad purjolök, salt, peppar och basilika i en gryta
I vanliga fall så brukar jag oftast steka mina köttbullar om jag ska ha dem i en tomatsås eller lägga ner dem direkt i tomatsåsen så de får gå färdigt där
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Älskar receptet på Polpette al pomodoro i Crock Pot och ljuvliga köttbullar i tomatsås. Nu har jag förfinat mitt recept på dessa och har skapat mina bästa italienska köttbullar i Crock Pot
Bianca är min favorit där. Recept Italienska köttbullar i tomatsås. I burk Dolmio Tomatsås till Pasta. Jag stekte dom i lite smör så de fick en fin yta sen hällde jag på tomatsåsen o ca 2 dl vatten. De fick puttra i pannan ca 10 min tills köttbullarna var genomstekta
Ringla över olivolja och rosta högt upp i ugnen i cirka 15 minuter. Bryn dem runtom i olja på medelvärme i cirka 5 minuter. Häll över tomatsåsen och låt puttra i cirka 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.