Den här kallmarinerade fläskfilén är bra för man kan förbereda den dagen före, det tar inte mycket tid och har man tur så kan man spara den till dagen efter, för den är minst lika god när man kommit hem efter allt midsommarfirande
Vispa upp ägget med en gaffel och pensla bullarna. Tillsätt mjölk, honung och salt och värm till fingerljummet, 37°. Arbeta degen smidig 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt jäsa under bakduk 20 min. Dela den i 24 delar och rulla till små bollar. Jäs under bakduk 20–30 min. Grädda bullar- na mitt i ugnen till fin färg, ca 8 min
Är de håra och knapriga är de klara, annars stoppar du in dem någon minut till. Jag och Fanny älskar att gotta oss, gärna varje kväll men vi väljer alltid lite nyttigare allternativ
Jag har inte gått efter exakta mått på kryddorna så smaka av efter eran smak. Låt det putta på låg värme någon minutoch kör i sen broccoli, haricort verts, curry och paprikapulver och majsen
Min koktid begränsades som jag nämnde ovan till drygt två timmar, eftersom jag ville ha en lite rinnigare konsistens på den kolasås som blir resultatet av att den kondenserade mjölken kokas samman i sin burk
Börja med att skiva baconet och stek det knaprigt, hacka under tiden löken och persiljan. När baconet är knaprigt lägger du i löken så den får fräsa med tills den är mjuk, blank och fin i baconfettet
Ugnspannkaka med fläsk, en gammal goding som det var väldigt länge sedan jag gjorde, men jag tänkte att jag skulle dela med mig av receptet i alla fall eftersom det är så himla bra
Onsdag, lillördag och sjukstuga. Lilla tjejen har feber och tittar mest på tv och vilar. Fördelen när man inte är sjuk själv är att man får tid till att rota i frysen och pyssla lite i köket
Jag började med en halv sats hallongrottor och de serverade jag som kaka till kaffet efter maten. Till eftermiddagsfikat serverade jag två olika sorters äppelpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.