Går utmärkt att frysa in och bara tina i micron om man vill ha semlor någon annan gång. Gör en liten grop i mjöl-smör blandningen och smula jästen så den ligger i gropen
Och vet ni vad. Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlor med tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Ingredienser Portioner. 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Låt svalna innan du skär av locket och fyller semlorna. Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Nu är det semmeltider och det bakas olika varianter av semlor hejvilt. Det har renande egenskaper för kroppen och kan användas om man är dålig i magen till exemel
När julen och nyårsafton är över, är det dags för semlorna att dyka upp. För min del får det gärna uppmärksammas något hela tiden, och jag tar mer än gärna varje tillfälle i akt att fira något
Servera laxpuddingen med en sallad och skirat smör. Salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde. Hacka löken fint och rör ner den i äggsmeten, tillsammans med fetaost, morot och dill
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Lägg samman semlorna. Vispa samman äggulorna med lite mjölk och pensla bullarna försiktigt med blandningen
Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung. Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar
Vispa upp ägg, mjölk och socker. Smält smöret och blanda ner det i vätskan. Häll ner degvätskan i de torra ingredienserna och arbeta degen smidig i ett par minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.