Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h
Stek fläskfiléstrimlorna i smör i en wokpanna. Salta och rör ner currypastan på slutet av stekningen, rör tills currypastan smält och allt köttet fått ta del av den
Pudra över curry och paprikapulver och låt fräsa med några minuter. Häll på vatten, kalvfond, soja och balsamvinäger och låt koka ca 15 minuter. Tillsätt chilisås och grädde och låt puttra ytterligare ca 10 minuter
Goda utan så mycket salt, för saltgurka är inte min favorit. När gurkplantorna ger så mycket skörd att man inte hinner äta upp allt letar jag fram några gamla recept från förr i tiden
Det här blir mitt sköna Resminne-bidrag till Månadens Sötsak hos Tea & Söta saker. Mördande god glutenfri morotskaka 2 cups stevia strö3 ägg3/4 cup neutral olja1 tsk vaniljpulver3/4 cup soyayoghurt (el gräddfil/yoghurt)2 tsk bikarbonat1 1/2 tsk kanel1/2 tsk kardemumma1 1/2 tsk salt1 stor burk krossad annans (ca560g)2 cups hackade valnötter2 cups glutenfri mjölmix2 cups riven morotVispa äggen och stevia strö väl. -)Jag gräddade min kaka i långpannan i 15-20 min på ca 200 grader
Dessutom innehåller moroten en massan nyttiga fibrer och vitamin A (karoten). Morotskaka känner vi ju till sedan tidigare och morot är ju tacksamt att ha i bakverk i och med att den ger sötma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.