Mina favorit-pastasorter som jag serverar såsen till är rårispasta och kikärtspasta. En smidig och snabb tomatsås som passar till zucchinipasta, raw lasagne och andra rawfoodrätter – eller så klart också till kokt, varm pasta
Min favoritsyltaPortioner. 550 g kokt fläskbog, utan svål (ca 1 300 g rå med svål) 7 1/2 gelatinblad 4 1/2 dl buljong från fläskkoket 450 g kålrot 600 g morot. Koka i 1 minut och lägg därefter ner fläsket
Du kan göra cheesecaken i en mindre, rund form (20 cm), en limpform eller i mindre portionsformar. Blötlägg cashewnötterna minst 5 timmar i förväg, gärna över natten. Torka ur matberedaren och mixa sedan alla ingredienser till fyllningen utom mango och blåbär som sparas till senare i matberedare eller mixer under ca 5 minuter. Tänk på att 1 dl frysta blåbär minskar i volym när de tinar och att det krävs 1 dl helt tinade blåbär som sjunkit ihop och saftat sig lite
Kör allt i mixern tills det blir krämigt och slätt, bred på nötbötten och ställ in i kylen i 30 minuter. Rör ihop detta till en smet, bred på kakan, täck med folie och sätt in i frysen i minst 5-6 timmar. Kör allt i mixern tills det blir krämigt och slätt, bred på nötbötten och ställ in i kylen i 30 minuter
Originally posted on Nilla's Kitchen. Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Det är naturligt sött från dadlar och agave och passar till alla säsonger, men verkligen nu till jul
Använder du frysta hallon och eventuellt frysta bananbitar så är glassen ätklar på någon minut. Om du inte har testat raw food glass, laktosfri glass, så är det kanske dags
( Jag har även sett att vissa använder dadlar som sötning vilket jag inte har testat. . Sett många olika recept på godiset "remmar" man lätt gör som raw food
Och till bottendegen behöver du åtminstone en “mixer-dosa” föra att lyckas. Den går alltså bra att göra i förväg och förvara i frysen (utan dekoration)
Här kan du själv välja hur sött du vill att det ska vara, smaka av med sötning tills du blir nöjd. Använde en 16 cm springform från min butik för att göra denna. 2,5 dl blötlagda cashewnötter (Låt ligga i blöt över natten eller minst 4 timmar). 2-3 msk sötning (jag använde agavesirap). 2,5 dl blötlagda cashewnötter (Låt ligga i blöt över natten eller minst 4 timmar). 2-3 msk sötning (jag använde agavesirap)
Vi äter den som den är, utan vaniljsås eller glass. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.