Till midsommarfesten bakade jag och tog med mig en riktigt somrig paj. Satte ihop och ändrade lite olika recept som jag tänkte skulle passa bra tillsammans, den här kommer jag helt klart att baka snart igen
Vi har ju en gammal tradition vad gäller val av förrätt som serveras på midsommarafton, en tårta som hängt med säkert de senaste 10 åren och som kommer att serveras även i år
Friday, May 30, 2014. Den tiden på året. Bara tre veckor kvar och så är det midsommar. Igen. Den dagen kommer som ett brev på posten varenda år och varenda år står jag med mängder av både matjessill och kokt nypotatis över dagen efter
Midsommarpaj. Publicerad 2015-06-18 12. 04. 00 i Pajer,. Kan förberedas dagen innan. du kan kanske behöva späda krämen med någon matsked mjölk om du gör den dagen i innan
Jag kan ärligt talat äta våfflor till vilken måltid som helst på dygnet. Frukost, brunch, mellanmål, efterrätt eller kvällsmat spelar ingen roll, allt handlar om hur man varierar dem
Nej, det är inte så illa som det låter, midsommarfirandet på fredag är ännu så länge intakt och det har jag tänkt spendera som planerat med att grilla och umgås med mina vänner och bekanta
Nej, det är inte så illa som det låter, midsommarfirandet på fredag är ännu så länge intakt och det har jag tänkt spendera som planerat med att grilla och umgås med mina vänner och bekanta
När jag tycker nåt är gott i kassen eller när jag vet att jag annars riskerar att få äta färdiguppvärmda köttbullar ( jag och sambon är inte riktigt överens på vissa punkter) så brukar jag boka på en kasse
Ströbröd går att använda till fler saker än att bröa kakformar med. En sak som jag gillar att göra är en smuldegspaj med bär, som får en krispig och söt yta med hjälp av ströbrödet
Min mamma gör en fantastiskt syrlig sylt av hallon och rabarber från sommarens infrysta skörd. Godast blir den om man lämnar kvar lite större bitar av rabarbern så att den får lite textur
En fantastiskt fin och syrlig paj som man kan ha alla möjliga frukter och bär i. Hemligheten är en sorts citrussirap som görs på socker, salt, citron och potatismjöl och hälls över frukten före gräddning
Friday, June 14, 2013. Jungfrun från havet. Om bara en vecka är det dags för nästa familjehögtid, midsommar, och det ska ätas jungfrusill runt om i landet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.