En salt paj!
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-8 port, beroende på hur den ska serveras
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 10 minuter Ta ut pajformen och låt det svalna
  • 200-400 g matjessill beroende på hur mycket sill du gillar, vi tycker att det ska vara rejält med matjessill i så vi tog 400 g 10-12 kokta kalla små nypotatisar
  • ½-1 rödlök, finhackad
  • 3 msk fint hackad dill
  • 3 ägg
  • 2 dl kesella
  • 1 dl grädde, går bra med mellangrädde
  • 1 dl riven ost med mycket smak, vi tog västerbotten
  • 3 msk spad från sillen, lite beroende på hur mycket sillsmak du vill ha (vill du inta ha för mycket så ta ½ dl mer av grädden och uteslut spadet)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.