Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Skala apelsinen noggrant ren från det vita (som kan ge besk smak) och dela i klyftor. Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Rabarber- och jordgubbspaj med smak av kanel och försommar, perfekt till jordgubbssäsongen. Blanda rabarber och jordgubbar med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form
Förra veckan bjöd jag er ju på en frukostsmoothie medhavtornoch egengjord mandelsesammjölk. Variera smaken med olika kryddblandningar ochmed olika tillbehör
Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Det här gjorde köttet riktigt mört, det lossnar nästan av sig själv från benen
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Först ut är en förrätt medavokadooch kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Låt det sjuda i ett par minuteroch smaka avmed salt. Krydda medhavssalt. Men Scampi med curry- och ingefärssås samt wokade grönsaker är i alla fall ett försök att få till en ”indisk” inspirerad rätt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Hummern åt vi kall medavokadohalva, crème fraiche och så en kall sås som vi brukar ha till just hummer - Rhode Island med vitlök - som ni hittar receptet på här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.