Att göra en stor deg ochsen dela upp denoch smaksätta är både lätt och sparar tid. Här kommer 10 sorter som är gjorda på en deg. Degen11dl vetemjöl500g smör eller margarin5tsk bakpulver3msk vaniljsocker4dl
Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner det i äggvispet. Fördela bären jämnt över ytan (blanda frysta bär med potatismjölet innan de läggs på smeten)
Fortsätt röra tills smeten är blank. 1Hacka chokladen fint. 1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. 1Lyft av kastrullen från spisenoch rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar meden vass och varm kniv
1Småkakormed mörk choklad och flingsalt70 g mörk choklad, grovt hackad flingsalt. 1Syltkakor80 g hallonsylt. 1Chokladkakor2 msk kakao ägg salt vatten pärlsocker
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
Blanda väl med händerna och knåda in dressingen. Smaka av med salt och peppar. Den här härligt matiga salladen finns med i vår julkokbok "Utvalda favoriter från Elsas Julbord"
Det som är lite annorlunda medden här kakan är att man varken har matfett eller ägg i den. Det här receptet har jag fått efter min mormor och jag har bakat den här kakan många gånger
Skär den i åtta bitar och servera med lättvispad grädde. När vi ätit några tuggor kom jag på att jag tagit fram löjrom också, toppade salsan med det och det gav ytterligare ett lyft på smaken
Jag fick frågan om att göra enliten tårta på 8 bitar medfödelsedagskillens intresse jakt, fiske och golf. Det blev en söt liten 15 cm tårta i stort sett helt laktosfri, då han klarade av att äta vanlig chokald med både ljusa bottnar ochchokladbotten
Rör ihop i en skål med vinäger, olja, salt och peppar. Det skulle väl vara det här satans tramset med att tappa mat på golvet hela tiden som drar upp hatfaktorn då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.