11 dl
vispgräddeKlipp eller skär skumtomtarna i små bitar.
1 Hacka
chokladen fint.
1 Blanda
skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. Värm på svag värme tills allt har smält samman. Låt koka på svag värme ca 10 min under omrörning.
1 Lyft
av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Fortsätt röra tills smeten är blank. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm.
1 Låt
stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv.
Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en temperatur över 32°C utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med
Har aldrig testat och göra snickerskaka då jag är nötallergiker men igårkväll slängde jag ihop denna för att testa något nytt, går bra att frysa in om man får främmande
Nu har jag testat med jordgubbar, hallon och blåbär. Gudomligt god fudge. Då är det dags att ta grytan från spisplattan och röra ner den hackade vita chokladen
De önskade sås på fyrasorters peppar eller mammasås som de säger. Tiden då barnen föredrog att äta något annat än mamma och pappa är för länge sedan förbi
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.