Jag brukar sällan vara med i tävlingar men när jag tittade in hos Sofia för ett tag sedan och hon hade satt igång en tävling så kände jag för att hänga på
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
När jag jobbade på Stora gungan på Skansen så hade vi en mellanrätt på menyn som bestod av skivad färskpotatis som sedan täcktes med matjessill, hackat ägg och färska örter (dill, persilja och gräslök) som sedan toppades med brynt smör
Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Börja med att skala och dela pumpan till mindre bitar, koka upp med salt tills de är mjuka. Koka upp broccolin och panera torsken med sesamfrö samt salt och citronpeppar
innan utan jag menar mat som vi förberett och som inte vi har tagit slut på. alltid spara och åtet spara i ett kök och inte slänga ut mat som kan användas
Dela färskpotatisen i bitar, skiva lökenoch strimla bacon. En mjölig potatis kokt med mycket salt som fortfarande ryker när man delar den med gaffeln, det kan jag äta rakt av - utan något till och tycker att smaken är ljuvlig
Då kan det kanske behövas lite nya idéer till smarriga recept, omväxling förnöjer sägs det ju och växlar ni om till detta receptet så blir det snabblagat, enkeltoch gott
Efter några lugnare dagar med kontorsarbete samt besök på mina komvux elevers praktikplatser var det dax för enfyra rätters meny med elever från årskurs tre på Almåsgymnasiet
Ceviche är ursprungligenen fiskrätt från Peru som görs på färsk fisk som kan varieras (efter utbud eller tycke och smak) och som marineras i en citrussyrlig lag och kryddas med koriander
Så gott så att jag var tvungen att ta en extra bit fast att jag var mätt sedan länge. Nackdelen med att älska att laga mat och att baka är att det, efter några års övning, blir väldigt gott så ibland kan man inte riktigt sluta äta tills det är försentochmagen är proppfull ochresten av kvällenspenderas på soffan
salt ochnymalen vitpeppar. Salta och peppra. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.