Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Resultatet blir ett saftigt, rustikt och glutenfritt bröd, fyllt med nötter, frön och havregryn. Jag vet inte hur det är för er, men för mig så hamnar mjöl överallt, det blir kladdigt och hela processen känns nervöst med allt som ska stämma med knådning, vätsketemperatur och jäsningstider
ett udda gäng med udda människor. som med gigantiska udda maskiner. ett recept om dagen. låter väl spännande med yankees som tultar runt i hängseljeans och tuggar shag och letar guld
Jag kan nästan hålla med (men blygsamhet och en tendens till överdriven självkritik gör att jag inte helt håller med min man), för jag gillar den blå formen jag köpt på Åhléns
Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Arbeta degen i maskin eller med elvispens degkrokar tills den känns smidig. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor50 g jäst4 dl ljummet vatten4 msk olja2 msk sirap2 tsk salt250 g keso200 g finrivna morötter2 dl solroskärnor1 dl linfrö5 dl fullkornsdinkel6-7 dl vetemjöl specialLös jästen i vattnet. Dinkelrutor med morötter, 16-20 rutor
Täck bunken medett lock, en kökshandduk eller plastfolie. Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.