Smula ned norin ochfetaosten (alternativt tärna tofun smått). Det är kanelbullens, kattens, ostkakans, tulpanens, teddybjörnens, fetaostens, grapefruktens, kramens (borde väl vara varje dag
Här kommer recept på matmuffins. Idag är det återigen Pers tur att dela med sig av ett recept. Just nu har jag mycket gott på lut, så förhoppningsvis kanske jag lyckas inspirera till en och annan stund i köket framöver
Skär tomaterna i bitar ochfetaost i tärningar, hacka den färska basilikan och blanda ner dem. Eller packa ner dem i picknickkorgen och dra ut på äventyr
Ta ut bröden och låt de svalna, njut med något gott att dricka. Tillsätt ägg, vatten och gräddfil. Häll i smeten i 8 muffinsformar till hälften, smula över chevre, spara till slutet, fördela lök och bacon, det ska vara mycket fyllning ända upp till kanten, strö över resten av chevren och ringla över olivolja
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, socker, örter och riven ost i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och olja, och blanda ner i de torra ingredienserna
Ville testa att göra lite matmuffins som är lätta att ta med som mellanmål när man har bråttom iväg. Skär smöret i tunna skivor (detta för att det ska bli lättare att arbeta med)
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Dessa matmuffins gjorde jag förra veckan och de blev riktigt goda och perfekt som mellanmål. Fördela smeten i muffinsformar som du med fördel placeras i en muffinsplåt
Till blev det krispiga rösti på sötpotatis ochfeta, med lite peppar och sedan stekta i smör. Jag använde mig av Fontanas nya feta som är smaksatt med vitlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.