Tänk alla dessa dagar som kommer och går. Jag gjorde mina vegetariska matmuffins glutenfria förstås, men de kan säkert göras med vanligt vetemjöl också
Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Servera tomatsoppan med grillade baguetter. Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
Jag tycker det är himla bra när man kan ta något halvnyttigt, mättande och få det att smaka kaka. Så jag testade att smaksätta en engelsk sconesdeg med puréad morot, citron och vallmo och baka dem i muffinsformar
I dagens matlåda hade jag med mig en matig tomatsoppa med risoni, bönor och fetaost. Vi har ju en deal hemma sedan nyår att äta vegetariskt en gång i veckan och veckans ”veggo” kan vi nu bocka av
Tillsätt ägg, vatten och gräddfil. Ta ut bröden och låt de svalna, njut med något gott att dricka. Häll i smeten i 8 muffinsformar till hälften, smula över chevre, spara till slutet, fördela lök och bacon, det ska vara mycket fyllning ända upp till kanten, strö över resten av chevren och ringla över olivolja
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt, socker, örter och riven ost i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och olja, och blanda ner i de torra ingredienserna
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kryddor. Hacka oliverna och tillsätt dem. Blanda ägg, smör och yoghurt. Ställ ut muffinsformar och klicka ca en matsked muffinssmet i botten på varje form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.