Gott, praktiskt och mättande med ugnsstekt frittata. Peta lite med en gaffel i frittatan/tortillan så att äggstanningen rinner ner ordentligt till botten
Ägg som dominerar i en frittata gör den matig som den är. Lägg till en massa grönsaker, baconoch ost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Dela baconen i mindre delar och fördela jämnt över stekpannan tillsammans med getosten. Fräs rucolan i en ugnstålig stekpanna, tillsammans med finhackad lök och vitlök i rikligt med olivolja
Denna frittata fullmatad med nypotatis, spenat och brittisk sparris var verkligen supergod. Jag brukar alltid ha lite ost i äggrätter för att det tar bort den där svavelaktiga smaken stekt ägg har, men osten gör dessutom frittatan krämigare
Jag toppde sedan min portion med riven parmesan , olivolja, flingsalt och rostade sesamfrön. Fräste sedan brödtärningarna tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna i den upphettade olivoljan
Låt frittatan bli gyllenbrun i färgen. Vispa ihop ägg och mjölk, krydda smeten med salt och peppar. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet
Servera med en stor matig sallad och bröd. Avsluta gärna med ett extra varv på svartpepparkvarnen och en nypa flingsalt tillsammans med grovhackad persilja över frittatan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.