1125 g kallt smörDela smöret i mindre bitar och blanda med mjölet till en smulig massa. 1Tillsätt vatten och blanda ihop till en deg. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Vispa ihop ost, ägg och mjölk. Lägg lök i pajskalet och häll på äggstanning. Plasta in och låt vila i kyl minst 15 minuter. Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm, nagga och ställ i kylen minst en timme
Tillsätt sedan tacokryddan tillsammans med lite vatten enligt instruktionerna på tacokryddan. 11 lime (skal och saft). 1150 g lagrad riven ostBörja med pajdegen, blanda alla ingredienser till degen i bakmaskin eller för hand. 1Pressa ut den ordentligt och se till att den kommer upp högt på kanterna. 1Börja med fyllningen, stek färsen i en stekpanna med olja. 1Hacka chilin till mindre bitar och tillsätt till tacofärsen. 1Fortsätt med skal och saft från en limefrukt. 1Skiva den gul löken och tomaten i skivor. 1Fortsätt med ett lager creme fraiche och sist ett lager med riven ost. 1Servera gärna med en grönsallad eller en kruka hackad koriander
Fyll pajskalet med bacon, svampfräs, riven ost och rucola. Arbeta ihop smöret med bägge mjölsorter och ättika för hand eller kör snabbt ihop till en deg i matberedare
Häll därefter av i durkslag och "smörj" med lite olja. Under tiden tortellini kokar, stek/fräs upp baconbitar och tillsätt purjolök mot slutet så allt blir mjukt
Det här receptet fick jag av kollegan Irene som hade med en matlåda som doftade himmelskt. Som alltid så faller jag pladask för snabblagade pastasåser - det är verkligen den perfekta vardags- och matlådematen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.