Det visade sig vara den fantastiska persiska maten som serverades på alla tallrikar och fat. Varmrätten som värden lagade bestod av kyckling, tomater, aubergine, gula linser, söta och syrliga plommon, torkad lime och kryddor
) Jag har ändrat på mängden tomater och jag använder krossade tomater istället för hela tomater. Chiligrytan går snabbt att göra, det blir mycket mat och den är väldigt god
Stek små plättar i smör på båda sidor tills de är fasta och har fått fin färg. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Att bo i stuga på skidsemestern är ju supermysigt, men det kan vara lite vanskligt att veta vad man ska laga för mat som går snabbt, är mättande och inte kräver för många ingredienser som måste släpas upp i bil och riskerar att bli dåliga
Påskaftonensmat bestod av en buffé med mycket bidrag från havet och lätta gröna sallader. Orkar man inte äta av allt på en gång så går det bra att fördela rätterna över flera dagar
Vispa grädde ganska hårt, inte till smör men den ska ligga kvar i bunken när du vänder på den. När dulce de lechen har svalnat brer du på den på den understa bottnen
Sist men inte minst, en riktig GLAD OCH GOD PÅSK önskar jag till alla matglada läsare. Så här ser de inledande rätterna ut på den smakliga påskbuffé som vi bjöd av igår
Idag blev det orange och röd mat. Kanske inte vad man tänker sig på en "grön måndag". Historien är inte lastgammal utan är sprungen ur klimatfrågan och den globala uppvärmningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.