Tips på mat till midsommar
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 cl grenadin
  • röd karamellfärg
  • 1 liter vodka
  •  
  • Romsås
  • 2 dl creme fracihe
  • 1 dl majonnäs (Hellmans)
  • 80 g löjrom
  • 1 burk caviarmix a´80 g 2 msk hackad dill
  • 2 dl riven västerbottensost
  •  
  • Laxröra
  • 200 g philadelphiaost
  • 100 g kallrölt lax, finhackad
  • 1 citron, rivet skal
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 msk dill, finhackad
  • salt och peppar
  • 1 bröd
  • 50 g jäst

  • 4 tsk socker

  • 2 tsk flingsalt

  • 1 dl olivolja

  • 3 dl fingervarmt vatten

  • 7-8 dl vetemjöl special

  • 50 g smör

  • 2 dl riven cheddarost

  • 2 msk inlagda jalapeños, hackade

  • 1/2 dl koriander, hackad

  • 2 dl creme fracihe
  • 1 tsk färskpressad apelsin
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och nymald svartpeppar
  • 4 ägg 1 stor rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 burk hela filéer matjessill ( 570 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs (se recept nedan)
  • 3 msk chilisås
  • svartpeppar
  • 1 kruka gräslök
  • 4 msk riven pepparrot
  • 8 port
  • 500 g jordgubbar
  • 3 nektariner 0,5 lime, skal och saft
  • 1 msk akaciahonung
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk basilika, färsk, hackad
  • salt och svartpeppar
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 0,75 dl kesella
  • 3 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1,5 dl riven ost
  • 100 g grönmögelost
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 pers
  • 1 kilo kokt potatis
  • 1 burk ansjoviskryddade sillfiléer, ca 330 g 1 gul lök
  • 1 knippa dill
  • 1 tub lättmajjo, 300g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • 6 hårdkokta ägg
  • 10 personer
  •  
  • Botten
  • 200 g digestivekex med choklad
  • 50 g smör
  •  
  • Fyllning
  • 200 g vit choklad
  • 2 ägg 400 g cream cheese
  • 3 dl grädde
  •  
  • Jordgubbssirap
  • 300 g jordgubbar
  • 2 dl socker
  •  
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar
  • 100 g färska jordgubbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g naturell färskost
  • 3 äggulor 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 krm salt
  • 120 g singoalla cheesecake
  • 1 dl jordgubbssylt, gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.