Maträtt. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Täck hela köttbiten med vatten och häll i några matskedar kalvfond. Köttet jag använder behöver jag inte skära bort något, varken hinnor eller senor, för det är så fin kvalitet
Om du har kokat köttet dagen före värmer du det i den buljong du inte behöver till såsen. Gör rent grytan och koka upp köttet i nytt vatten (tänk på att det ska finnas plats for grönsakerna också)
Då hedrar man sina döda nära och kära genom att hänga på kyrkogården tillsammans, ta med sig mat och saker som de döda tyckte om, små dockor och ofta döskallefigurer
Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en fin stråle i matberedaren eller vispa med en elvisp. Blanda senap, majonäs, vinäger, socker, salt, vitpeppar och chili peppar i en matberedare eller bunke
Ta ut, lägg påkörsbärstomaterna och strö över den rivna osten. Kräftströmming ses väl oftast som en förrätt eller just vickningsrätt men ikväll åt jag den (en modifierad version a'la Anna) faktiskt till middag med en god och matig smörgås och imorgon tänkte jag ha med den till jobbet och äta med potatismos
Så jag har knåpat ihop en egen krydda, matnörd som jag är. Kyl ner och häll över i burk. Taco från grunden med enkla råvaror och godaste tacokryddan påmittvis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.