Mat 365
Mat 365
Mat 365
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  •  400 g  matjesfiléer
  •  2 dl  crème fraiche
  •  1 dl  majonnäs
  •  1 msk  flytande honung
  •  2 tsk  dijonsenap
  •  3 msk  grovkornig senap
  •  1 dl  strimlad färsk gräslök
  • 400 g saltsillfiléer
  • 3 ,5 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl ättikssprit (12 %) - kan ökas till 1 1/2 dl, om ni gillar lite mer ättiksbett
  • 8 kryddpepparkorn, krossade
  • 1 kanelstång, krossad
  • 1 liten bit torkad ingefära, krossad (går även med en lite större bit strimlad, färsk ingefära)
  • 5 krossade nejlikor
  • 10 hela nejlikor
  • lite muskotblomma
  • finstrimlad zest (yttre delen av skalen) från en klementin (eller från 1/3 apelsin)
  • lite halvkrossad kardemumma
  • 3-4 finhackade ansjovisar + allt spadet från ansjovisburken
  • 1/2 dl vardera av mycket finhackad morot, purjolök och rödlök (lika mycket till går åt några dagar senare, inför serveringen.)
  • En utav sillarna på årets julbord. Tycker att den var helt okej!
  • 1 dl  ättika
  • 2 dl  socker
  • 3 dl  vatten
  • 3 st  stjärnanis
  • 3 st  lagerblad
  • 8 st  svartpepparkorn
  • 4 st  vitpepparkorn
  • 1 burk  burk inläggningssill, 4 filéer
  • 0,5 st  liten fänkål, strimlad
  • 1 st  gul lök, strimlad
  • 1 st  morot, skuren i tunna slantar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.