laxpudding

laxpudding

Laxpudding

Laxpudding

Skira smöret och servera det till laxpuddingen. Grädda laxpuddingen i ca 45 minuter mitt i ugnen. Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost
Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis

Laxpudding på Ernst Kirchsteigers vis

2,5 kg potatis, kokt kall 1 msk smör 500 g laxfilé 500 g gravad lax 2 knippen dill 10 ägg 2 dl grädde 8 dl mjölk salt (efter smak) peppar (efter smak)
Anders bästa laxpudding

Anders bästa laxpudding

lax (rökt, gravad eller rimmad, ta det du har). 1kokt potatis. 1gul lök. 1dill. 1ägg. 1mjölk. 1vispgrädde. 1riven ost (använd en gammal ostkant du har över från jul)
Laxpudding med skirat smör

Laxpudding med skirat smör

Laxpuddingen är klar när äggstanningen har stelnat. Servera laxpuddingen med det skirade smöret samt citronen
Laxpudding med gravad lax

Laxpudding med gravad lax

Ta ut laxpuddingen ur ugnen och lägg på dillvipporna. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolök och stek mjukt i lite av smöret