Marsipan- och päronpizza
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pizzadegen
  • 400 gr vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 msk socker
  • 25 gr jäst
  • 2 dl vatten (ljummet)
  • 2 msk smält smör el margarin
  •  
  • Till att lägga på
  • 250 gr mandelmassa
  • 150 gr mascarponeost eller créme fraiche
  • 2 msk amarettolikör eller några få droppar bittermandelolja
  • 2 msk citronsaft
  • 3 urkärnade och skalade päron
  • 3 msk mandelspån
  • Skär päronen i tunna klyftor och lägg de omlott på pizzan.
  • Grädda pizzan tills den är gyllengul ca 15 min.
  • Rosta mandelspån i en torr panna och strö över.
  • Skär pizzan i snittar och servera den varm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.