Strudel med vallmofrön, marsipan och mandlar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • mjöl
  • 1 smält smör
  • 1 mörk öl
  • 1 florsocker
  • 1 salt
  • 1 vallmofrön för dekoration
  • 1 vallmofrön (malda)
  • 1 mjölk
  • 1 marsipan
  • 1 rörsocker
  • 1 mandlar
  • 1 kanelRör ihop mjöl, smält smör, öl, socker och salt till en deg. Täck degen med folie och ställ in i kylen i 2 timmar.Koka upp mjölk, socker och kanel. Ta av värmen och rör i de malda vallmofröna. Ställ åt sidan och låt svalna. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Sprid ut ett lager med hälften av fyllningen på en av degbitarna. Lägg på en rad med skivad marsipan och mandlar. Rulla ihop degen från långsidan, och lägg på bakplåtspapper. Pensla strudeln med ägg, och dekorera med vallmofrön. Baka i ugn på 200C i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.