1 kanelRör
ihop mjöl, smält smör, öl, socker och salt till en deg. Täck degen med folie och ställ in i kylen i 2 timmar.Koka upp mjölk, socker och kanel. Ta av värmen och rör i de malda vallmofröna. Ställ åt sidan och låt svalna. Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel. Sprid ut ett lager med hälften av fyllningen på en av degbitarna. Lägg på en rad med skivad marsipan och mandlar. Rulla ihop degen från långsidan, och lägg på bakplåtspapper. Pensla strudeln med ägg, och dekorera med vallmofrön. Baka i ugn på 200C i ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar och servera.
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, ochmed lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Kalva ut degen och klä en pajform med lös botten. Blanda allt till degen och ställ den kallt. Rör smör och mandelmassa smidigt, tillsätt äggen ett i taget
Det är ju något helt orimligt gott med den där lena och lagom söta krämen …. Har tidigare snappat upp att det är viktigt att ha rumsvarma ägg för att kylda kan öka risken att de skär sig, men nu läste jag att det bästa marängerna skapas med äggvitor som fått ligga i en skål utan att vara täckta i kylskåp i någon dag för att vätskan ska avdunsta
Godast nygräddade med blir bara ännu torrare dagen efter. Mandelkubbar är en kanske en gammal kaka men ack så smarriga om ni frågar mig och även om ni inte gör det så fick ni reda på det nu
I helgen gjorde jag en prinsesstubbe med hemmagjord marsipanoch den blev så god så. Sådärja då var snart onsdagen avklarad, dagarna går så fort och jag skulle behöva några fler timmar på dygnet för att hinna med det jag vill göra
Påskharen dök upp med påskägg också minsann, och Lilla I var i sitt esse. Vardag igen, hörrni, efter en alldeles fantastisk påskhelg med underbart vårväder
Glutenfria dessutom ochmed smak av ingefära och kanel. Ursprungsreceptet hittade jag i en Ameliatidning när jag senast var hos frisören men fyllde dem med en chokladsmörkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.