4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Tillsätt tomatpuré, buljong, kanel, chili, paprikapulver, pressad vitlök och persilja, och koka i 20 minuter. 1 dl tomatpuré. 1 st gul lök 1 st morot 1 st palsternacka 1 msk rapsolja 200 g köttfärs 1 dl tomatpuré 3 dl buljong valfri sort 1 st kanelstång 0
Häll i vatten och buljongtärningarna, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret. 2-3 msk olivolja, att steka i. 1 burk krossade tomater. 4 solovitlökar 2-3 msk olivolja, att steka i 5 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar 1 burk krossade tomater 1 msk paprikapulver 0,5 tsk cayennepeppar Vitt bröd 1 dl crème fraiche till servering
1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Potatis-&purjolökssoppa 250 g färska champinjoner 2 msk Arla® Svenskt Smör 1 vitlöksklyfta 2 msk hackad färsk persilja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till servering
FacebookGooglePinterestSkriv utE-post. Det här är en marockansk variant, nästan snarlik med den irakiska där man inte brukar tillsätta vitlök och paprika
några msk tomatpuré. Här har jag använt sådana och gjort en marockanskinspirerad soppa. Häll på tomater, låt fräsa ett tag till och tillsätt sedan buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.