Ingredienser 1 burk(ar) krossade tomater 2 st morötter 1 st gul lök(ar) , och eller ½ purjolök 100 gram vitkål , el. squash 1 st buljongtärning , valfri 5 dl vatten , (kan ökas och minskas efter tycke) 1 odefinierad salt , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 odefinierad peppar , (mixtra gärna med egna kryddor också) 1 tsk örtkrydda Köp receptet
Sänk värmen och låt puttra långsamt i ca en kvart. Håll tomater för sig och rotfrukter för sig. Tyvärr har min mataffär bara tråkig chorizo, men om du vill göra soppan riktigt god satsa på en riktig chorizo
Servera den varma soppan med chorizo ochvarma baguetter. Idag har jag även kokat ett sort lass medförsvarets ärtsoppa, som ska få följa med till fjällen i morgon
Blanda gärna lite Ajvar Relish, färsk mynta och persilja medmatlagningsyoghurt för en frisk sås. Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.