Putsa lammsteken fri från hinnor och även fett om det är mycket fett på den. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
en lammstek. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Det blev långlagad lammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. Till lammsteken serverade jag en bönsalsa på de svarta bönor som jag glömde förbereda i tid för att kunna lägga i min gryta Smokey Chicken Gumbo
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Lammstek på bog , 2 portioner. lammbog, lammstek, rödvinssås med karljohan, roast potatoes, saftig stek 4 rosmarinkvistar 2 vitlöksklyftor, hela
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Lammstek. Sätt in lammsteken i ugnen från 1 till 2 timmar beroende på storlek. Låt alltid lammsteken vila minst 20 minuter, gärna inslagen i folie, innan du skär upp den. Baka i ca 35-40 minuter tills potatisen är mjuk och översta lagret lätt brynt 1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben). Lammstek1,3 kg lammstek utan ben (cirka 1,8 kg med ben) 4 msk olivolja Salt svartpeppar, nymalen 4-5 vitlöksklyftor (kan uteslutas) Några kvistar timjan eller rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.