Enkel köttgryta 4 port. 1-2 tsk sambal oelek. 1-2 tsk sambal oelek. Kom på att jag måste skynda mig och skriva ner receptet på den här grytan medans jag kommer ihåg hur jag gjorde
Låt nu grytan puttra i ca 45 min-1 timme (späd med vatten om det behövs) och lägg sedan i morötter och selleri i bitar och låt detta puttra på i ytterligare ca 30 minuter. Rör ner senap, äppelcidervinäger, sambal oelek, lingonsylt, örtkryddor och grädde och och låt det koka ihop under lock tills köttet känns mört (30-60 min)
Det var en mustig köttgryta som stod på menyn idag. Jag förberedde den redan igår, så den kunde stå och puttra i lugn och ro tills köttet blev riktigt mört
Igår kokade jag en hederlig, klassisk köttgryta utan krångel. Enkel köttgryta4-6 port. 3-4 morötter. 2-3 timmar, eller tills köttet är riktigt mört och börjar tråda sig lite. Enkel köttgryta4-6 port. 3-4 morötter
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Tärna köttet i 2-3 cm stora kuber, bryn det i omgångar i en het stekpanna och häll över i större gryta. Låt grytan stå och puttra på svag värme halvt under lock i cirka 2-3 timmar eller tills köttet faller sönder. 1-2 dl turkisk yoghurt
Mariannes mustiga köttgryta. Ta 400 g benfritt älg- eller nötkött. Blanda ihop 1 msk matlagningssenap, 2 msk soja, 1-2 tsk timjan, 1 buljongtärning och 1-2 dl vatten. Tillsätt sedan 300 g strimlat vitkål och 1-2 dl vispgrädde. Det har varit så kallt här, närmare -30 grader hela tiden, att jag inte har åstadkommit så mycket
Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 4-5 hg benfritt nötkött av fransyska eller bringa. ½ l vatten + 2-3 msk tomatpuré eller 2 dl tomatjuice på burk. 2-3 gula lökar. 3-4 morötter
Den här gången har jag gjort en köttgryta med fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja. Köttgryta med lingon och persilja (4-6 portioner). 1-2 tsk soja. 3 morötter 2 vitlöksklyftor 1-2 tsk soja
6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Mosters köttgryta till ca 6 personer. 3-4 klyftor vitlök. 3 msk konc ox- eller kalvfond. Skär köttet i ca 3-4 cm stora bitar. (Hit kan grytan förberedas - ställ kallt och koka upp den ca 45 minuter innan den ska serveras). 2-3 morötter. 3-4 klyftor vitlök. 2-3 morötter
Koka på medelvärme i ca 1½-2 timmar. Skala morötterna och skär i slantar, lägg i grytan och låt koka med när 20-30 minuter återstår. När allt kokat ca 1 ½ - 2 timmar. 2-3 morötter. 8-12 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.