2-3 msk dijonsenap. Sätt in i mitten av ugnen i 200 grader tills fläskfilén når en innertemperatur på ca 72 grader (tar ca 30 minuter). 2-3 msk dijonsenap
Red av och koka i 3 minuter. Krydda kotletterna och bryn dem i matfett. Ta upp kotletterna. Koka upp grädde, vatten, fond, chilisåser, citronskal, ingefära och hackad chili
MalmöDagens lunch var underbar. Un-der-bar. Man är ju aldrig så kritisk som när det kommer till sin egen mat, men idag vill jag bara överösa mig själv med komplimanger över hur jäkla gott det blev
3 st schalottenlökar. 3 msk kapris. Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga
9 benfria kotletter2-3 tsk sambal olek (beroende på önskad styrka)2-3 msk sweetchilisås1/3 dl soja2 dl riven ost2 dl creme fraiche3 dl grädde1 liten rödlöksvartpeppar, salt, paprikakrydda och chiliflakes(jag vet att jag hade paprika och champinjoner med, men det ska jag inte ha igen då grönsakerna vätskar för mycket)Smörj en form och lägg i kotletternaSkippa grönsaker här. Vispa sedan ihop sambal olek, chilisåsen, sojan, grädden, creme fraichen och kryddorna, smaka av och häll sedan "smeten" över köttetToppa med sista osten, och ställ in i mitten av ugnen 20-30 minuter, inte längre för då blir det torrt. 2-3 tsk sambal olek. 2-3 msk sweetchilisås. 1/3 dl soja. 3 dl grädde
Minsann att vi fått vinter här i södern till slut. Ca 1 dm snö har legat kvar i flera dagar nu. Vilken tur för barnen att sportlovet börjar idag också så att de kan åka lite pulka innan snön är borta för den här gången
KYCKLINGGRYTA I UGNEN MED BACON OCH CHAMPINJONER4-5 pers1 paket bacon4 kycklingfiléer1 gul lök300-400 g färska champinjoner2 dl creme fraiche0,5 dl vispgrädde2 msk tomatpuré1 dl riven parmesanostSalt och svartpepparGör så här