I förra veckan åkte jag och min partner iväg på en riktigt härlig vinprovning i Toscana, det blev en kombinerad mat- och vinresa till Italien, närmare bestämt Florens och Chianti Classico
I dag pratar vi nämligen om mitt livs stora kärlek – Chianti. – …and I ate his liver with a plate of beans and a glass of chianti, säger Hannibal Lecter i filmen När lammen tystnar
230 ml rött vin (Beaujolais, Cotes de Rhone, St Emilion claret, Bourgogne eller Chianti). 230 ml rött vin (Beaujolais, Cotes de Rhone, St Emilion claret, Bourgogne eller Chianti)
Brolio, nr 2705, 115kr, Italien, Chianti Classico. Riktigt gott och en lammytterfilé som blev mör som bara den tack vara tillagning i bland annat 60g ugnsvärme
Vi provade med en Chianti och det är ju aldrig fel enligt mig. Nu mina vänner, bjuder jag på en otroligt god och krämig potatisgratäng med smak av fetaost
Fänkålsfrön, svartpeppar, vitlök och chianti. Jag använde chianti. Jag använde chianti. Jag använde nästan samma kryddning som när jag gjorde Finocchiona sist
Jag gjorde också en med vildsvinskött med kryddor som påminner lite om â€Il profumo del Chiantiâ€. Lufttorkad vildsvinssalsiccia Jag valde att ha en kryddning som påminner lite om Il profumo del Chianti men utan lavendel och med salvia
Paolo och Marta De Marchi producerar fantastiska viner i hjärtat av Chianti. Isole e Olena Chianti Classico 2011 (nr 73190) 187 kr (Oklart om det är samma årgång som finns nu)
När vi besökte EWBC i Italien i höstas hade vi att välja på två post-trips att välja på Chianti och Friuli, vi valde Chianti varför jag gick miste om nordöstra Italiens vita guld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.