4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Pulsera samtliga ingredienser till kakbotten i en matberedare till en smulig massa. Tryck sedan ut blandningen i en bakpappersklädd ugnsform (20 cm diameter) till ett jämnt lager ända ut i kanterna
Gör en fin räk- eller musselsås till fisken i stället för citronsås. Koka broccolin i lättsaltat vatten några minuter - spenaten behöver bara tinas och värmas om du använder djupfryst
Salta fisken. Lägg i fisken. Vit fisk med dragon, citron och vitlök (4 personer). ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra). ca 600 g färsk/tinad vit fisk (vi hade lyxig färsk spätta, men frysblock som är tinade fungerar lika bra)
Lägg fiskfiléerna i en ugnform. Även idag blev det en smaskens middag, receptet kommer här. Vit fisk med riven squash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer). Valfri vit fisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 3-5 krm torkad ingefära. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är genomgjord (våra var halvtinade och var inne dryga 15 min, men om den är färsk ca 8-10 min, men skär igenom och kolla). Koka lika stor mängd sötpotatis och rödbetor i en kastrull med vatten tills rotfrukterna är mjuka (olika tid pga storlek, men ca 20-30 min). Valfri vit fisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar). 3-5 krm torkad ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.