Fast det är ju ett bra tillfälle att göra marängerpå enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Dock räknade jag inte med att de övriga ingredienserna i marängerna skulle göra smeten mer kompakt (skulle tagit ett tredje ägg), men det blev ändå väldigt goda brownies i muffinsformar
Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken. Sätt ugnen på 175 grader. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter
Världens godaste maränger. Saras Maränger7 äggvitor5 ½ dl socker½ msk ättiksprit50g mörk chokladVispa ägg, socker och ättika över vattenbad tills det når en temperatur av 65 C. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspapper och grädda i 130 C i 60 min
Det är jätteenkelt, det visar väl på hur enkelt det kan vara att byta ut vissa ko-mejeriprodukter mot veganska versioner nästan rakt av, och det använder sig dessutom av kikärtsspad – den magiska vätskan som kan ersätta ägg i en massa olika sammanhang
Lördag med trevligt sällskap, Eriks goda mat, kanin på rymmen o glada barn. Jo, kaninen Kiwi tyckte det var dags att gå på egen upptäcksfärd mitt i natten o vi fick springa o jaga honom - vilket han tyckte var superkul (eller vill han flytta hemifrån
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.