Häll på krossade tomater, tomatpuré, vatten, köttbuljongtärningen och tillsätt sockret och mejram. Detta är inlägg #77 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015
Eftersom det tar lite tid att koka bönor och kikärter så brukar jag koka en större sats på en gång. Jag delar sedan upp dem i påsar och fryser dem tills jag ska använda dem
Låt oss titta på en smakrik rätt, som fungerar som snacks och likasom tilltugg till annan mat. Det här är ett enkelt recept på rostade kikärtor med chilismak
Fast det är ju ett bra tillfälle att göra marängerpå enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Dock räknade jag inte med att de övriga ingredienserna i marängerna skulle göra smeten mer kompakt (skulle tagit ett tredje ägg), men det blev ändå väldigt goda brownies i muffinsformar
Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken. Sätt ugnen på 175 grader. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter
• slå på krossade tomater och lite vatten och tillsätt sen linserna. • låt det puttra på lång värme tills allt mjuknat någorlunda, beroende på hur mjuka man vill ha sina grönsaker
Världens godaste maränger. Saras Maränger7 äggvitor5 ½ dl socker½ msk ättiksprit50g mörk chokladVispa ägg, socker och ättika över vattenbad tills det når en temperatur av 65 C. Klicka ut marängsmetenpå bakplåtspapper och grädda i 130 C i 60 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.