Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, och rör ner i smeten. Blanda i apelsinskal och gräddfil, och rör om till en smet
Browniemuffins av överblivnamaränger. Dock räknade jag inte med att de övriga ingredienserna i marängerna skulle göra smeten mer kompakt (skulle tagit ett tredje ägg), men det blev ändå väldigt goda brownies i muffinsformar
Även om maränger är gott så kan man ju inte göra hur många som helst. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass påäggvitor
Minimaränger kan vara väldigt bra att ha på lager i en burk. Marängbottnar & minimaränger. Nu tänkte jag dela med mig av några tips på vad man kan göra med äggvitor som blir över
Fast det är ju ett bra tillfälle att göra marängerpå enbart gulan, de får en liten smak av ”Spettekaka” tycker jag och det är något jag är väldigt förtjust i
Gör inte det, gör istället en god och mustig räkfond på dem. Personligen brukar jag frysa in dem för att sedan plocka fram dem när jag fått en lite större mängd i frysen och sedan göra en god räkfond på dem
Vispa äggvitor till en hård smet, det ska gå att vända upp och ned på bunken. Sätt ugnen på 175 grader. Rita på ett bakplåtspapper en cirkel, cirka 20 cm i diameter. 3 äggvitor
Tänk bara på att inte fylla den med blöt fyllning om du inte ska äta den direkt. 6 äggvitor. Stek i olja några minuter på varje sida, eller bred ut på oljat bakplåtspapper och grädda på 200 grader i 10 minuter. 6 äggvitor
Världens godaste maränger. Saras Maränger7äggvitor5 ½ dl socker½ msk ättiksprit50g mörk chokladVispa ägg, socker och ättika över vattenbad tills det når en temperatur av 65 C. Klicka ut marängsmeten på bakplåtspapper och grädda i 130 C i 60 min. 7 äggvitor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.