Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Här kommer ett jättegott recept på kräftsoppa som jag fått av min mamma nyligen. Det är väldigt enkelt och smakar lyxigt, trots att den faktiskt är riktigt billig att göra
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Antal portioner. 4Ingredienser. 600 g färska räkor2 msk olivolja1 st finhackad gul lök1 bit färsk fänkål, skuren i små tärningar (ca 50g)1 tsk tomatpuré6 dl fiskbuljong (av tärning)1 dl torrt vitt vin3 dl vispgräddeev lite cognacSalt och nymalen peppar efter smak1 knippe dill, finskuren, till garneringGör så här
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Mannerströms recept med kyckling är några av mina favoriter. Den här italienska med citron, parmaskinka och parmesanost är så god att jag skulle kunna äta den varenda lördags- eller söndagskväll
Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Tillsätt paprikapulver, curry och socker. Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.