Efter någon minut täcker du med vatten, lite hummerfond, lagerblad och vitpeppar. Servera den mjuka och aningens heta kräftsoppan till en riesling och en skiva bröd så kommer du inte ångra dig, jag lovar
4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vill du ha lite mer sting i den så krydda med lite chilipeppar. En krämig och god soppa där hela hemligheten är syndigt mycket kräftost som får smälta ner
Häll buljongvattnet över morötterna, tillsätt sedan kräftosten och crème fraichen. Smaka av med salt. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta
Ha i kräftost, creme fraiche, grädde, låt koka upp och smaka av med salt, peppar och dill. Igår gjorde jag i ordning en kräftsoppa, men jag åt den aldrig för jag var ut på stan och åt med några kompisar
Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Rör därefter ner mjöl och tillsätt vatten, buljongtärningar, creme fraiche och kräftost. Bjuder på ett recept på min goda kräftsoppa som jag gjorde i helgen
Tillsätt crème fraiche och kräftosten. Krydda därefter rikligt med seafoodkryddan. Tillsätt kräftorna någon minut före servering, toppa med en dillvippa
Förrätten var en Wrap med Kräftstjärtsröra. Rör ner kräftosten, rör tills osten blandats i soppan. Och då man bara är två personer som ska äta så räckte ju en burk kräftstjärtar även till Kräftsoppan som vi åt till varmrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.