Mannerström

Mannerström

Gubbröra à la Mannerström

Gubbröra à la Mannerström

1. Skär matjesfiléerna i tärningar. 2. Skala och finhacka rödlöken. 3. Skala och hacka äggen. 4. Hacka kaprisen. 5. Finhacka dill och gräslök
Mannerströmming

Mannerströmming

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 16 st strömmingsfiléer 1 odefinierad ströbröd , siktat 1 st smör , till stekning 1 st salt 1 odefinierad dillkvistar , till garnering 1 st olja , till stekning 1 st peppar Marinad 1 burk(ar) ansjovisfilé(er) , liten (55 gram) - spara spadet

Oxfärsbiff bourguignon

Mannerströms Färs. Recept ur boken ”Mannerströms Färs” av Leif Mannerström. Börja med att göra rödvinsskyn

Leif Mannerströms potatissallad.

Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, var noga så att den inte blir överkokt. Låt den kallna helt
Långlagad senapsstek i ugn

Långlagad senapsstek i ugn

Gnid in köttet med senapspulver, salt och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta med Mariestad och buljong. Tillsätt morötter, lök, kryddpeppar, vitpepparkorn, timjan och lagerblad
Mannerströms gratinerade falukorv

Mannerströms gratinerade falukorv

Receptet kommer från Leif Mannerströms kokbok Husmanskonst. Jag har inte ätit så mycket korv sedan jag började dra ner på kolhydraterna men faktum är att en sån här gratinerad falukorv inte är helt fel LCHF-mat ändå

Mannerstöms mat äger

Efter träningspass på gymmet och lång promenad blev det middag à la Mannerström. Sköna söndag, gillar verkligen denna härliga veckodag
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

Jag hittade Leif Mannerströms recept på nätet och provade det. Vi är experter på helstekt kött i ugn, eller vi gör det i alla fall rätt ofta av både nöt- och älgkött
Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – gör så här. Koka riset med vatten, salt och kanel 10 minuter under lock. Tillsätt mjölken, koka upp, rör om och koka mycket sakta ca 40 minuter under lock
Glasmästarsill enligt Mannerström

Glasmästarsill enligt Mannerström

Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Mannerströms sparriskryddad potatispuré

Mannerströms sparriskryddad potatispuré

Gör en god potatispuré på mandelpotatisen, smöret, strösocker, salt och peppar. Skär sparrisen i halvcentimeterstora tärningar och blanchera dem hastigt i saltat kokande vatten
Mannerströms italienska kycklingbröst

Mannerströms italienska kycklingbröst

Mannerströms italienska kycklingbröst, 4 pers8 skivor marinerad tvådelad kycklingfilé4 skivor parmaskinka8 tjocka skivor parmesanost (ca 200 g)Färsk basilika (hel & hackad)1 dl soltorkade tomater i olja (hackade)2 schalottenlökar (finhackade)2 vitlöksklyftor (finhackade)1 stor citron (delad i 4 tjocka skivor)1 burk krossade tomater1 dl vitt vinS&PkycklingfondGör så här
Mannerströms kycklingrullader

Mannerströms kycklingrullader

Efter att ha sett reklamen med Leif Mannerström och hans eviga tjat om kycklingrullader ett antal gånger kände jag tillslut att det faktiskt var dags att pröva dem
Mannerströms kräftsoppa

Mannerströms kräftsoppa

Kräftsoppa. Avliva kräftorna i kokande vatten, 1 min, därefter avkylning. Rensa kräftorna bryt av stjärtarna och ta ur tarmen
Mannerströms goda Janssons frestelse

Mannerströms goda Janssons frestelse

Skala potatisen och lägg den i kallt vatten så att den inte mörknar. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsform eller en fin gjutjärnspanna med lite av smöret
Recept på Sandefjordsåsen

Recept på Sandefjordsåsen

I tv-programmet "Sveriges mästerkock" gjorde Leif Mannerström en torskrygg med en sandefjordsås som såg jättegod ut och det var därför jag bestämde mig för att prova att göra den här
Torskfrikassé med skaldjurssås

Torskfrikassé med skaldjurssås

Receptet hittade jag i Leif Mannerströms bok Husmanskost men jag modifierade det lite grann eftersom jag inte hade allt hemma och det blev hur bra som helst
Sjömansbiff a la Mannerström...

Sjömansbiff a la Mannerström...

Mannen min valde ut Sjömansbiff ur min favorit kokbok "Husmanskost" av Leif Mannerström. det är ju Leif Mannerström vi talar om här

Mannerströms havskräftsoppa

Den här gången blev det en havskräftsfond som resulterade i en havskräftsoppa efter ett recept av Leif Mannerström
Mannerströms Skagentoast

Mannerströms Skagentoast

Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt