Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln. En god och matig sallad att servera till vårens grillsessioner kanske
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
Jag hade kokt potatis och kokta morötter över från tidigare middag, och adderade resten. Grönsakerna kommer från egna landet, och äggen från en kompis som har glada höns som spatserar omkring i frihet och mår gott
Därför blir jag aldrig sur när någon glömt lägga tillbaka brödet i brödburken och rycker bara på axlarna när en bit parmesanost glidit ur plastfilmen och blivit torr och vit längst inne i kylen
Välj den sort som passar dig, och anpassa kryddningen därefter. italiensk kryddblandning av någon sort - min är från Zmaka och heter Italiensk Gourmetkrydda
Vi var väldigt sena med att få ned potatis och grönsaker i jorden i år. Det gör å andra sidan att vi nu i slutet av september kan njuta av små, färska potatisar, späda morötter och krispig mangold
Gör samma sak med mangold-eller spenatbladen. Den här höstpajen brukar Olof och jag ofta laga kring våra födelsedagar om vi känner oss gästvänliga och bjuder in till någon form av födelsedagslunch
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.