Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]
Förvara mandeltårtan i kylskåp fram till servering. (Ett tips är att använda passare, eller om man har en tallrik med ungefär så stor diameter så kan man rita efter den
Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar. Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen
Vad kan man då göra med denna lemon curd. [ Mumsigaste LemonCurden ever ]. Citronpaj, wienerbröd med citronkräm, klicka i lite i praliner, tillsätta som smaksättning i muffins, fyllning i tårtor, ja det finns en del att ha sin curd till
Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.