Botten100 g smör saltat, och rumsvarmt 135 g strösocker [1,5 dl] 100 g äggula [6 st] 60 g mjölk [4 msk] 120 g vetemjöl [2 dl] 10 g bakpulver [2 tsk] 1 g salt [1 krm] 5 g vaniljsocker [1 tsk]
maräng175 g äggvita [6 st] 225 g strösocker [2,5 dl] 40 g citron, juice (knappt 0,5 dl) 100 g mandel, flagad, orostad [2 dl]
rabarberkompott600 g rabarber [8 stjälkar] 30 g vaniljsocker [3,5 msk] 235 g rörsocker strö (ekologiskt) [2,5 dl]
Citroncurd3-4 citroner, juice och zest (ekologiska) 150 g strösocker 150 g ägg [3 små]
Till montering800 g vispgrädde, lättvispad 1 kruka färsk citronmeliss (eller harsyra)
(för att spritsa kakor och tårtor med) Blanda mjölk och marsanpulver till vaniljkräm. (använda glasskräm som fyllning i tex tårtor) Vispa ihop mjölk och marsanpulver till vaniljkräm, ställ in i kylskåpet några minuter för att stelna
Chris såg ett spännande recept på en dessert och jag gjorde en egen version på den. Ni behöver göra en sats mandelskorpor, en och en halv sats rabarberkompott alltså 750 gram rabarber men bara 2 dl socker och 1 st urskrapad vaniljstång, och uteslut vaniljpulvret och en sats med mascarponecreme. Och då har ni en kanon dessert för 8 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.