Lägg ihop mandelbottnarna med kräm emellan och ovanpå. Färga eventuellt krämen med några droppar gul hushållsfärg, beroende på hur gult man vill ha det
Kolla försiktigt med en kniv att kakan släpper kanten. Blanda till glasyren och bred över kakan. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen
Färska fikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Strö dem över fikonoch ost. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten
Vispa ihop curd och grädde med en elvisp till en fluffig kräm. Börja med att göra en pajdeg. Bred ut i pajskalet och dekorera med hallon och blåbär eller vilka bär du vill ha
Efter en del funderande föll valet på mandeltårtamed chokladkräm. Idag är Örebro-vädret inte lika skoj, det är grått och regnigt och det känns som en typisk söndag med en del saker att fixa med här hemma
Bottnarna är som sega biskvi-bottnar och fyllningen är som en chokladtryffel smaksatt med konjak. Smaksätt med konjak, ställ krämen i kylen tills den blir så kall att den kan bredas ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.